Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Västmanlänningar hedras på Sverigemiddag hos Kungaparet

Foto Peter Knutson Kungahuset.se

Kungaparet. Foto: Peter Knutson Kungahuset.se

Kungafamiljen uppmärksammar varje år personer som har gjort en betydande insats i samhället genom en Sverigemiddag.

Ikväll den 14 september kommer västmanlänningarna Sakine Madon, Issis Melin, och Kenneth Smedh att få delta på middagen på Kungliga slottet tillsammans med landshövding Minoo Akhtarzand.

Sverigemiddagen är ett sätt för kungafamiljen att visa uppskattning och uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser i Sverige, på lokal, regional och nationell nivå. Inbjudna gäster från Västmanland är: Sakine Madon - politisk redaktör på VLT, Issis Melin - skolkurator i Västerås samt Kenneth Smedh - kirurg, överläkare och professor på Västmanlands sjukhus. I sällskap med landshövding Minoo Akhtarzand representerar de Västmanlands län tillsammans med ett drygt hundratal gäster från hela landet.

Gästerna är representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv från Sveriges 21 län samt alla landshövdingar. Gemensamt för alla gäster som uppmärksammas är att de har rekommenderats av landshövdingarna runtom i Sverige och sedan bjudits in av kungaparet tillsammans med sina respektive.

Sverigemiddagen är sedan 2013 en av de årligt återkommande representationsmiddagarna vid Hovet.

Kontakt