Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Avancerat stål för en mer hållbar framtid

Landshövding Minoo Akhtarzand inviger High Tech Steel Conference 2018 den 6 september. High Tech Steel Conference är Sveriges största konferens med inriktning på avancerat stål och hur det skapar en bättre och mer hållbar framtid. Konferensen ordnas för tredje året i rad och har drygt 150 nationella och internationella deltagare.

Den 6-7 september möts stålbranschen för seminarier, nätverkande och utställning på Steam Hotel i Västerås. Programmet har tre teman: 3D-utskrifter, avancerat stål och stålapplikationer för förnyelsebar energi till havs.

Triple Steelix, som arrangerar konferensen, håller också årligen en internationell sommarskola för doktorander. Årets sommarforskarskola avslutas under konferensen där doktoranderna presenterar sina forskningsområden, knyter kontakter med stålbranschens representanter och deltar på seminarier.

Triple Steelix är ett innovations- och utvecklingscenter som främjar en hållbar tillväxt i Sverige genom att ytterligare utveckla den internationella konkurrenskraften med stål som bas.

Läs mer om Hgh Tech Steel Conference.länk till annan webbplats

Kontakt