Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Rytterne hembygdsförening 90 år

Första september öppningstalar landshövding Minoo Akhtarzand vid Rytterne hembygds- och fornminnesförening 90-årsfirande. Andra september inviger landshövdingen festen Flyga drake i Köping.

Landshövding Minoo akhtarzand och kommunalrådet Elizabeth Salomonsson under Flyga drake-festen 2017

Landshövding Minoo akhtarzand och kommunalrådet Elizabeth Salomonsson under Flyga drake-festen 2017

I 90 år har hembygdsgården i Rytterna varit en samlingspunkt för alla med anknytning till bygden. Föreningens ambition är att vara en plats för alla åldrar, bakgrund och religion. De arrangerar discon och andra aktiviteter för barn och unga. Deras midsommarfirande drar runt 400-500 besökare varje år. Landshövdingen inviger 90-årsfirendet kl. 13.00 på lördagen.

Firandet kommer att innehålla bl.a modevisning från förr, fika (Rytternes längsta tårta), tipspromenad, minizoo och berättelser från förr. Två helt nya utställningar öppnar också. En med ovisade teckningar av Rytternekonstnären Rune Eriksson och en om bygdens historia.

Läs mer om firandet på hembygdsföreningens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Flyga drake i Köping

Flyga drake i Köping är en fest för fred och mångfald. 2 000 drakar kommer att delas ut gratis till alla som kommer. Barn, ungdomar, föräldrar, mormor och morfar, farmor och farfar - alla får en egen drake. Alla deltagare får diplom. Landshövdingen inviger arrangemanget kl. 12.00 på söndagen.

Det är ett samarrangemang mellan Köping-Scheele Rotaryklubb, Köpings kommun, Köpings idrottsklubbar och Köpings invandrarföreningar.

Läs mer om arrangemanget på Köping kommuns webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


 

 
 

Kontakt