Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen delade ut pris till Unga Sommarlovsentreprenörer

I projektet Sommarlovsentreprenör har 32 ungdomar i Västerås fått prova på att driva ett eget företag och på torsdagen den 9 augusti hölls en avslutningsceremoni där landshövding Minoo Akhtarzand delade ut priset till Årets Sommarlovsentreprenör.

Årets sommarentreprenör

Förstapriset och själva huvudpriset som bästa entreprenör gick till nn. Hans affärsidé går ut på att hjälpa företagare att förbättra deras webbplatser, genom att göra dem snyggare och modernare samt genom marknadsföring via sociala medier.

Logga för Sommarlovsentreprenör

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som används på flera ställen i landet och för Västerås är det åttonde året. Deltagarna har själva valt vad de har arbetat med i sitt företag. Till sin hjälp har de fått handledning och ett stipendium på 2000 kronor. Syftet med projektet är att ge ungdomar en möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör och förhoppningsvis därigenom väcka intresse för att starta ett eget företag i framtiden.

Under avslutningsdagen redovisade ungdomarna sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter blev det prisutdelning.

Läs mer om projektet Sommarlovsentreprenörlänk till annan webbplats

Sommarlovsentreprenör Västerås på Facebooklänk till annan webbplats

Kontakt