Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Observera att detta är en äldre sida från nyhetsarkivet!

Gå till våra senaste nyheter för aktuell information.

Det generella eldningsförbudet för länet upphävs

Den 18 juli beslutade Länsstyrelsen om eldningsförbud i hela länet. Den 15 augusti klockan 08.00 upphävs eldningsförbudet.

 Länsstyrelsen beslutade om ett generellt eldningsförbud för hela Västmanlands län den 18 juli 2018. Bakgrunden var att det rådde extremt stor risk för brand i skog och mark i hela länet.

Förhållandena har ändrats och det råder nu lägre risk för brandspridning i skog och mark. Därför upphävs det generella eldningsförbudet i Västmanlands län den 15 augusti klockan 08.00.

Länsstyrelsen uppmanar till fortsatt försiktighet vid vistelse i skog och mark, eftersom det fortfarande är torrt trots det regn som fallit de senaste dagarna.

Du kan hålla dig informerad om brandrisken där du befinner dig via SMHI:s brandriskprognoserlänk till annan webbplats, Dinsäkerhet.selänk till annan webbplats och appen BRANDRISK utelänk till annan webbplats.

Att tänka på

  • Tänk på att du kan ställas till svars och bli straffad om du orsakar en brand på grund av oaktsamhet.
  • Tänk på att engångsgrillar lätt kan orsaka bränder - de kan bli mycket varma. Ställer du en engångsgrill i gräset kan det lätt ta eld i gräset.
  • Om du är rökare är det viktigt att du inte slänger fimpar hur som helst. Tänk också på att inte slänga ut glödande cigarretter från bilar eller tåg eftersom de kan antända torrt gräs på vägren eller banvall.


Kontakt