Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Företagen Sally R och Wopify är vinnare av innovationspris i Västmanland

Skapavinnarna Sally R tillsammans med landshövdingen och Västerås Science parks VD. Foto: Ulrika Mogren

Skapavinnarna Sally R tillsammans med landshövdingen och Västerås Science parks VD. Foto: Ulrika Mogren

SKAPA-priset är ett innovationspris och delas ut årligen, dels i respektive län och dels på nationell nivå. Årets länsvinnare och vinnare för unga innovatörer är företagen Sally R och Wopify.

 

Motiveringar

Sally R – Vinnare av Skapa-priset

Med utgångspunkt i svenskt grundkunnande inom regleringsteknik, ett klartänkt och spännande helhetsgrepp och en blandning av nytt och gammalt skapas en förnuftig lösning på ökade luftproblem i byggnader. Lösningen bidrar till en bättre miljö och ett effektivare resursutnyttjande.

Med nya algoritmer och sensorer i modern datorutrustning kombinerade med moderna filtermaterial och gammaldags hederligt aktivt kol, har Sally R utvecklat en spännande och mycket klimatsmart lösning för fastighetsventilation. 

Vinnarna av unga innovatörer Wopify tillsammans med landshövdingen och Västerås Science parks VD. Foto: Ulrika Mogren

Vinnarna av unga innovatörer Wopify tillsammans med landshövdingen och Västerås Science parks VD. Foto: Ulrika Mogren

Wopify – Vinnare av Skapa-priset för unga innovatörer

Wopify gör rekryteringen enklare och mer träffsäker både för företag och kandidater. Wopifys unika matchningsverktyg bidrar till att företag som vill rekrytera spar både tid och pengar. Kandidatens potential tas tillvara tillsammans med de egenskaper och kompetenser som används i matchningen mellan företagens önskemål och kandidatens förväntningar.

Stora datamängder hanteras med hjälp av unika algoritmer som gör att träffsäkerheten vida överstiger tidigare alternativ.

 

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter.

– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill SKAPA verka för att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen säger landshövding Minoo Akhtarzand, tillika ordförande i SKAPA.

Kontakt