Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stipendiater Civilkuragefonden

Issis Melin, Minoo Akhtarzand och Anna-Karin Eriksson

Issis Melin, Minoo Akhtarzand och Anna-Karin Eriksson

Tisdag 29 maj delade landshövding Minoo Akhtarzand ut stipendier ur civilkuragefonden till Issis Melin och Anna-Karin Eriksson. De får stipendiet för att de i sina verksamheter arbetat mot våld, främlingsfientlighet och rasism och för generositet och solidaritet.

 

Utdelningen ägde rum på Västerås slott i samband med Jämställdhetsrådets möte.

Motivering för Issis Melin:

För ditt ihärdiga arbete med att stötta, hjälpa och vägleda barn utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Ditt arbete ger resultat och har räddat liv!

Motivering för Anna-Karin Eriksson:

För ditt outtröttliga arbete med att stötta, hjälpa och ge hopp till våldsutsatta kvinnor. Ditt arbete ger resultat och har räddat liv!

Om civilkuragefonden

Stiftelsen bildades på initiativ av dåvarande landshövdingen i Västmanlands län, Jan Rydh, i samband med att han lämnade sitt uppdrag som landshövding vid årsskiftet 1999/2000. Han önskade att de som ville ge en gåva vid hans avgång som landshövding skulle lämna en gåva till den då nybildade civilkuragefonden. En stiftelse förvaltar gåvan som är placerad i aktier. Han hade själv ett stort och brett samhällsengagemang och ville med civilkuragefonden lyfta fram hur viktigt det är att vi tar ansvar för våra medmänniskor.

Styrelse

Ordförande i stiftelsen är landshövding Minoo Akhtarzand. Övriga ledamöter är Hjördis Häll, Anders H Pers, Christer Fränneby, Görel Korkman samt Berit Oscarsson.

 

Kontakt