Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

25 nov 2024 klocka 09.00 - 16.00

Länskonferensen 2024: årets tema Sexuellt våld

Kvinna som står i skugga

Illustratör: Annefrid Sjöman

Välkommen till Länskonferensen med årets tema sexuellt våld. Konferensen kommer bland annat att fokusera på hur man kan upptäcka och bemöta utsatta för sexuellt våld, vad konsekvenserna kan bli för den utsatte om insatser för stöd uteblir och vilka vanliga föreställningar och myter som finns om både den utsatte och förövaren.

Länsstyrelsen anordnar för sjunde året i rad Västmanlands Länskonferens. Konferensen anordnas i samverkan med Region Västmanland och Västmanlands samordningsförbund och temat i år är sexuellt våld. Dagen kommer bland annat att belysa hur yrkesverksamma kan upptäcka, förebygga och bemöta personer som är eller riskerar att utsättas för sexuellt våld.

Orange Day 25 november

Den 25 november är FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor och då uppmärksammas Orange Day genom att människor världen över bär orangefärgade kläder. Vi uppmuntrar därför dig som besöker årets länskonferens att bära något orange denna dag för att visa att vi står upp för våldsutsatta kvinnor världen över.

Målgrupp

Yrkesverksamma, chefer och politiker från kommuner, statliga myndigheter, hälso-och sjukvården, civilsamhället och andra intresserade.

Program

Program kommer senare.

Datum och tid

Måndag 25 november, klockan 9.00–16.00, inregistrering och kaffe från klockan 8.30.

Vi bjuder på för-och eftermiddagsfika. Lunch intages på egen hand.

Logotyp Region Västmanland.
Logotyp för Samordningsförbundet i Västmanland.
Var:
Karlsgatan 2, Västerås
Kostnad:
Deltagandet är kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
18 nov 2024

Anmäl dig

Det finns 108 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 18 november klockan 23.59.
Önskemål och särskilda behov
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har allergier eller behov av speciell kost, så ber vi dig mejla det till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss