Utbildning - Barn och ungdomar utsatta för sexuell exploatering
Regionkoordinatorerna för region Mitt bjuder in till en tvådagars utbildning med fokus på barn och ungdomar utsatta för sexuell exploatering. Utbildare är Caroline Engvall författare och journalist specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet.
Målet med utbildningen
Safe selfie academys mål med utbildningen för barn är att öka kunskap om sexualbrott på nätet men också trygghet att berätta om brotten. Du som arbetar eller finns nära barn får fördjupad kunskap om bland annat:
- aktuell fakta kring barns utsatthet på nätet
- fördjupning om sexualbrotten på nätet
- konsekvenser av sexualbrott on- och offline
- sex/avklädda bilder som ångestdämpning
- samtycke/att den som utsätts för brott aldrig bär skulden
- evidensbaserad kunskap om våldsutövare
- bemötande av brottsutsatta
- att utbilda efter Safe selfie academys modell med kunskap, rörelseglädje och hopp.
Vad du kan förvänta dig
Två dagar fyllda av kunskap om sexualbrott på och utanför nätet - men också av rörelseglädje och hopp. Detta enligt Safe selfie academys modell.
Du kommer också att få ett värdefullt nätverk på plats och vidare digitalt för ett hållbart och långsiktigt brottsförebyggande arbete.
Ansvarig utbildare
Caroline Engvall författare och journalist specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. ”Så kan vi se, fråga och hjälpa barn till en trygg miljö online. Hon har skrivit drygt 30 böcker om barn i svensk sexhandel och barns utsatthet online, bland annat Nollan och nätet-serie. Hon är boken ”Fin du är – om grooming, samtycke och sexualbrott på nätet” (målgrupp högstadiet). Caroline driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer samt utbildningssatsningen Safe selfie academy. Hon har tilldelats Årets idé för livet, fått pris av Elise Lindqvist och Karin Söder, varit årets Mama, har engagerat sig i riksstad och regering i frågan samt blivit engagerad av kungahuset att informera om frågan. 2023 tilldelades hon Guldäpplet för sitt mångåriga brottsförebyggande arbete inom skola och förskola.
Målgrupp
Yrkesverksamma som möter barn och ungdomar som till exempel; socialtjänsten, skolpersonal, elevhälsa, ungdomsmottagningar, rättsväsende, civilsamhället i Gävleborgs, Uppsala och Västmanlands län.
Övrig information
Dagen är kostnadsfri, deltagarna bjuds på för- och eftermiddagsfika, lunch intages på egen hand. Platserna är begränsade, först till kvarn.
Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person utan kostnad. Uteblivet deltagande debiteras med 500 kronor. Det kommer inte finnas möjlighet att delta digitalt. Meddela specialkost och allergier vid anmälan.
Tider
- 18 september klockan 9.30-16.00
- 19 september klockan 9.00-15.00
Anmälan
Anmälan sker på Länsstyrelsen i Gävleborgs läns webbplats
- Var:
- Gasklockorna, Atlasgatan 3 i Gävle.
- Kostnad:
- Kostnadsfritt
- Sista anmälningsdag:
- 09 sep 2024