05 sep 2024 klocka 13.00 - 15.30

Barn och unga utsatta för sexuell exploatering

Flicka med ballonger som springer över äng

Foto: Pixabay

Välkommen till en digital eftermiddag med fokus på vikten av att upptäcka och ge skydd och stöd till barn och unga som är utsatta för sexuell exploatering.

Länsstyrelserna i Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län bjuder in till en digital eftermiddag med fokus på barn och unga utsatta för sexuell exploatering.

Sexuell exploatering av barn och unga innebär olika former av övergrepp (fysiskt eller online) där någon form av ersättning har getts, till exempel pengar, resor, kläder, väskor och så vidare. Sugardejting är ett exempel på sexuell exploatering som blir allt vanligare bland unga, men även bland yngre barn.

Vikten av att upptäcka och ge stöd och skydd till barn och unga som utsätts är avgörande för att utsattheten ska upphöra. Välkommen till en digital eftermiddag där du får möjlighet till ökad kunskap om hur man kan ge stöd och skydd till barn som blivit sexuellt exploaterade.

Målgrupp

Eftermiddagen riktar sig till yrkesverksamma som på något sätt arbetar mot prostitution och människohandel i Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län.

Program

Program kommer senare.

Var:
Digitalt, länk skickas ut till anmälda deltagare innan start.
Kostnad:
Deltagandet är kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
03 sep 2024

Anmäl dig

Det finns 141 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 3 september klockan 23.59.
Önskemål och särskilda behov
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har allergier eller behov av speciell kost, så ber vi dig mejla det till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss