29- 30 jun 2024 klocka 09.00 - 15.30

Jordkällarkurs under Bråforsdagarna

Jordkällare

Missa inte chansen att delta i vår unika kurs om jordkällare, en resa tillbaka till en tid när hållbarhet och naturens visdom var självklarheter i vardagen.

I en värld där moderna bekvämligheter ofta överskuggar traditionell kunskap, erbjuder jordkällaren en perfekt symbios mellan innovation och natur.

Genom att använda markens naturliga temperaturreglering kan vi skapa effektiva, miljövänliga och kostnadsbesparande lösningar för förvaring av mat och dryck.

Kursen startar med ett teoripass på förmiddagen om olika typer av jordkällare, deras konstruktion och funktion samt livsmedelshantering. Efter lunch tittar vi på gårdens olika jordkällare i behov av restaurering och diskuterar vad kan man göra, vad ska man göra eller låta bli? Ta gärna med bilder på din jordkällare hemma, så kan vi diskutera just den.

Oavsett om du är en passionerad ekolog, en självhushållare, eller bara nyfiken på att leva mer hållbart, erbjuder denna kurs ovärderlig kunskap och praktiska färdigheter. Anslut dig till oss och upptäck hur du kan återuppliva denna uråldriga teknik och integrera den i ditt moderna liv för en grönare och mer självförsörjande framtid.

Platserna är begränsade, så missa inte chansen att anmäla dig. Ta steget idag och upptäck hur du kan integrera denna fantastiska teknik i ditt liv för en mer hållbar och självförsörjande framtid

Datum och tid

Lördag 29 juni kl. 9:00 – 15:00 och söndag 30 juni kl. 9:00 – 15:00.

Kursledare

Kjell Gustafsson från Ängagärdets Natur och Kultur

Var:
Bråfors bergmansby
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
21 jun 2024

Anmäl dig

Det finns 28 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 21 juni klockan 23.59.
Lördag 29 juni eller söndag den 30 juni?
Önskemål och särskilda behov
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har allergier eller behov av speciell kost, så ber vi dig mejla det till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss