Aktuella vädervarningar i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

09 apr 2024 klocka 15.00 - 16.30

Invigning av byggnadsminnet Turbinhuset

Ett litet rött tegelhus vid en bro.

Foto: Länsstyrelsen

Den 9 april inviger vi Västmanlands och Västerås stads nya byggnadsminne.

Turbinhuset har stått på sin plats sedan 1891 och gett förutsättningar för kraft och utveckling i Västerås. I december förra året fattade Länsstyrelsen beslut om att det blir ett byggnadsminne. Nu är det dags för invigning!

Kl 15.00 - 15.30 den 9 april sker invigningen på plats vid Turbinhuset av landshövding Johan Sterte. Mälarenergis styrelseordförande Carin Lidman, ABB Sveriges landschef Dennis Helfridsson och kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson kommer även att delta.

Därefter finns möjlighet att få en kortare, guidad tur inne i Turbinhuset. Ingen föranmälan krävs till guidninga av turbinhuset, men det kan bli lite väntetid då det finns begränsningar för hur många personer som kan tas in åt gången.

I samband med invigningen kommer Västmanlands läns museum att genomföra stadsvandringen ”Turbinhuset och Asea – en stadsvandring med hög spänning”. Stadsvandringen startar klockan 16.15.

För att delta i stadsvandringen behöver du anmäla dig genom att mejla anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se.

Var:
Turbinhuset, Västerås
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss