Aktuella vädervarningar i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

04 apr 2024 klocka 18.00 - 20.30

Digital kurs om pollinering och pollinerare

Ett bi med fluffiga, pollenfyllda ben. Redo att flyga till nästa blomma.

Praktbyxbi. Foto: Christina Winter

Önskar du veta lite mer om pollinering? Då kanske detta är en kurs för dig. En kurs där Christina Winter, författare och naturvårdsrådgivaren från Hushållningssällskapet, visar bilder och berättar om pollinering och pollinerare.

Den här kursen kommer att ske digitalt. Den kommer att behandla ämnet pollinering. Vad är pollinering är och hur går det till egentligen? Vilken betydelse pollineringen har för frö- och fruktsättning i frukt, bär, klöverfrö, åkerbönor, oljeväxter.

Kursen kommer också att ge konkreta förslag på hur du skulle kunna hjälpa humlor, bin och andra insekter. Till exempel genom att sköta gräsmarker för att öka blomrikedomen eller hur du kan skapa olika typer av boplatser.

Den här kursen är fristående, men lite längre fram kommer det också att anordnas en fältvandring med fokus mot pollinering. Tid och plats för fältvandringen kommer att meddelas senare. Håll utkik här i kalendern om du även vill vara med på vandringen.

Var:
Kursen sker digital
Kostnad:
Kursen är kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
02 apr 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 2 april klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss