11 dec 2023 klocka 18.00 - 20.30

Mobila hönshus för ekologisk äggproduktion– del 1

Fotografi på flera bruna höns i grönska

Välkommen till en kursserie om att bygga mobila småskaliga hönshus. Kursen kommer att hållas i två delar med två teoretiska träffar i den ena och fyra praktiska byggträffar i den andra. Alla tillfällen kommer ske digitalt. I de praktiska byggkurserna går vi igenom steg för steg hur du praktiskt bygger ditt hönshus.

Karin Andersson, byggrådgivare, Växa och Maria Karlsson, rådgivare och egen ekologisk hönsproduktion, kommer under två kurstillfällen lära dig vad du bör tänka på när du ska bygga ett småskaligt hönshus. Båda kurstillfällen kommer att hållas digitalt.

Vi har även med oss arkitekten Louise Ekeroth Simons som har ritat det mobila hönshuset och kommer att berätta vad du ska tänka på under byggnationen.

Kursen har två teoretiska tillfällen

Under första tillfället den 11 december kommer Karin att berätta om mått och regler och funktion av hönshusen. Louise kommer presentera principlösningar och övergripande kostnader.

Vid det andra tillfället den 11 januari tar Maria upp hönans beteende och skötsel och utevistelse. Louise visar ritningen på hönshuset som du kommer få möjlighet att bygga under den praktiska delen.

Du anmäler dig till det första teoretiska kurstillfället på den här sidan. Kom ihåg att även anmäla dig till det andra kurstillfället den 11 januari.

Mobila hönshus för ekologisk äggproduktion– del 2

Anmälan till den praktiska delen kommer att läggas upp inom kort.

Du kommer att ha möjlighet att ställa frågor muntligt och skriftligt under mötet. Information om hur du ansluter dig skickas ut i god tid innan mötet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till småskaliga ekologiska lantbrukare med hönsproduktion. Denna kurs finansieras med medel från landsbygdsprogrammet samt Resurscentrum.

Anmälan till Länsstyrelsen i Västra Götaland

Var:
Digitalt via Microsoft Teams
Kostnad:
Kursen är avgiftsfri.
Sista anmälningsdag:
07 dec 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss