Fördjupningskurs i WIS
WIS är en portal för Sveriges krisberedskap som underlättar för aktörer att dela information före, under och efter samhällsstörningar. Alla inblandade ska enkelt och effektivt kunna skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild, genom att aktivt dela information.
Mål och syfte
WIS är ett av viktigt system för informationsdelning inom U-Sam och med andra aktörer, såväl i vardagen som vid samhällsstörningar. Genom våra rutiner kring bland annat omvärldsbevakning får vi kontinuitet och likriktar informationsflödet varje vecka, samtidigt som vi på ett enkelt sätt skapar oss en samlad lägesbild för länet.
Att lämna och inhämta information via WIS i vardagen ger oss en förutsättning att på ett effektivt sätt skapa en helhetsbild av läget vid en samhällsstörning. Vi hoppas kunna bjuda på matnyttig information som gör användningen av systemet effektivare och inspirera till att använda WIS så väl i vardagen som vid en samhällsstörning.
Efter utbildningsdagen har deltagarna förståelse för och kunskap om U-Sams rutiner och de funktioner i WIS som används, för att inhämta och lämna information vid regelbunden veckorapportering och vid samhällsstörningar.
Utbildningen varvar teori med praktik vilket betyder att du själv kommer att få prova på funktionerna i systemet. Utbildare är Helena Wulff, Combitech som jobbar med utveckling av metodstöd och utbildningar för MSB.
Målgrupp
Målgrupp förmiddagspasset: Vana användare som oftast lämnar information i WIS.
Målgrupp eftermiddagspasset: Vana användare som oftast samlar in och hanterar information i WIS
Praktisk information
Förberedelser för användare
- Alla ska vara WIS-användare med rollen Redaktör
- Alla ska före utbildningsdagen ha testat sin inloggning
För att komma väl förberedd till utbildningsdagen rekommenderar vi att du tittar på filmen
WIS – en portal för Sveriges civila beredskap, YouTube Länk till annan webbplats.
Tid
5 oktober, kl 10.00-15.00
Plats
Länsstyrelsen, Västra Ringvägen 1, Västerås. Registrera dig i receptionen.
Anmälan
Anmäl dig via Länsstyrelsens webbplats senast den 27 september. Anmäl dig till förmiddagspasset, eftermiddagspasset eller båda passen (OBS! två olika formulär). Det finns 20 platser på varje pass
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har du allergier eller behov av speciell kost, så ber vi skicka dessa via mejl till kontaktpersonen för arrangemanget.
Kostnad
Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter anmälningstidens utgång debiteras 2000 (moms om 25% tillkommer) kr/person. Lunchsallad och kaffe/te ingår.
Har du frågor?
Om praktiska arrangemang eller om kursen, kontakta Veronica Gustavsson Lidman, veronica.gustavsson.lidman@lansstyrelsen.se, Länsstyrelsen Västmanland, telefon: 010-224 93 82
Av hänsyn till allergiker är vi tacksamma om du undviker parfymer och andra starka dofter vid mötet.
- Var:
- Länsstyrelsen, Västra Ringvägen 1, Västerås.
- Kostnad:
- Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter anmälningstidens utgång debiteras 2000 (moms om 25% tillkommer) kr/person. Lunchsallad och kaffe/te ingår.
- Sista anmälningsdag:
- 27 sep 2023
Anmäl dig till förmiddagspasset
Anmäl dig till eftermiddagspasset
Kontakt
-
Veronica Gustavsson Lidman
Handläggare
E-post till Veronica Gustavsson Lidman
Telefon 010-2249382