• Eldningsförbud i hela Västmanlands län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat om eldningsförbud i hela Västmanlands län från och med den 11 maj klockan 17.00. Förbudet gäller tills vidare.

Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

01- 02 jul 2023 klocka 10.00 - 16.00

Bråforsdagarna

En grupp med åtta människor går mot två röda hus, det är sommar.

Guidning under Bråforsdagarna 2019. Foto: Ylva Granath.

Välkommen till Bråforsdagarna! Under dagarna finns aktiviteter för stora och små som guidningar av de unika väggmålningarna från 1700-talet och av hyttruinen. Du kan också ta del av hästslåtter, fårvallning, kaffeservering, försäljning av lokalproducerad mat och hantverk. Årets tema är konst.

Tema konst

Under Bråforsdagarna har du möjlighet att vara med på föreläsningar om konstnären Fanny Brate, och hennes man Erik Brate som var expert på runor. För barn och unga finns ett konstpedagogiskt program som arrangeras av Konstfrämjandet och det finns pedagoger från Västmanlands läns museum på plats.

Program

Här kan du ta del av det detaljerade programmet när det är klart.

Öppet klockan 10-16 båda dagarna.

Bråforsdagarna är en del av Ekomuseum Bergslagens aktivitetsvecka #järnrutten.

Två flickor i tidstypiska kläder dukar ett bord i ett fint rum.

Fanny Brates målning "Namnsdag" från 1902. På tavlan syns de väggmålningar från 1700-talet som du kan se under guidningarna på Bråforsdagarna. Fotograf: Nationalmuseum. Licens: CC BY-SA 4.0, beskuren.

Vägbeskrivning

Bråfors ligger cirka 5 kilometer nordväst om Fagersta. Från Fagersta, kör på väg 68 mot Gävle och Norberg. Kör cirka 1 kilometer. Sväng vänster vid skylt "19 Söderbärke och 5 Kulturreservat". Kör 3,6 kilometer. Sväng höger vid skylt "Hemshyttan 8 och Bråfors 1". Kör 1 kilometer. Parkeringsvakt finns på plats.

Arrangörer

Familjen Brate i Bråfors och Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Bråfors bergsmansby

Var:
Bråfors bergsmansby, Norbergs kommun.
Kostnad:
Gratis.
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt