23 mar 2023 klocka 10.00 - 12.00

Att hjälpa personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck

Illustration av Fadime

Hur är det att leva under hedersrelaterat våld och förtryck och hur kan yrkesverksamma bli bättre på att identifiera och möta personer som är utsatta? Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) föreläser om samtal och bemötande av personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Yrkesverksamma får konkreta verktyg att använda i samtal och bemötande av vuxna utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Med större kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck kan yrkesverksamma, personal inom skola, ideella organisationer, socialtjänsten, polisen, hälso- och sjukvård, politiker och andra bättre identifiera, hantera och se till individens behov i dessa ärenden. Utbildningen har en bred ansats i syfte att ge kunskap kring hederskultur och mekanismen bakom.

Föreläsningen genomförs inom ramen för arbetet med att utveckla ett regionalt resurscentra mot hedersrelaterat våld och förtryck i Västmanland.

Målgrupp

Yrkesverksamma och civilsamhälle i Västmanland som möter utsatta vuxna och arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Föreläsare

Soleyman Ghasemiani.

Soleyman arbetar i Gapfs stödverksamhet och har arbetat med frågor rörande hedersrelaterat våld och förtryck i många år. Sverige. Soleyman är utbildad socionom både arbetat som utredare, familjebehandlare, familjesekreterare, kurator och utbildare i hedersvåld.

Riksorganisationen GAPF arbetar för att stötta och hjälpa personer som lever under hedersrelaterat våld och förtryck.

Datum och tid

Torsdag 23 mars 2023, klockan 10.00- 12.00

Teknikmingel från klockan 09.50

Var:
Digitalt
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
21 mar 2023

Anmäl dig

Det finns inga lediga platser kvar.

Kontakt