14 jun 2023 klocka 13.00 - 14.30

Killar, heder och våld

Illustration på arga män.

Killar betraktas som familjens förlängda arm när det gäller att bevaka och kontrollera kvinnor och flickor. Många tvingas därför in i en förövarroll.

Föreläsningen belyser den dubbla utsattheten för killar som lever med hedersnormer. Många av dem tvingas in i en förövarroll där de förväntas bevaka, kontrollera och bestraffa närstående kvinnor och flickor. Syftet är att upprätthålla eller återupprätta familjens heder. Att mot sin vilja tvingas övervaka och kontrollera familjemedlemmar eller utöva våld mot dem är en särskild typ av våld. En kille som vägrar riskerar att själv utsattas för bestraffningar.

Föreläsningen genomförs inom ramen för arbetet med att utveckla ett regionalt resurscentra mot hedersrelaterat våld och förtryck i Västmanland.

Målgrupp

Yrkesverksamma och civilsamhälle som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck och möter personer som kan vara utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Föreläsare

Hoshi Kafashi, Grundare av Shanazi Hjältar och Hjältinnor, föreläsare och Sakkunnig hedersrelaterat våld och förtryck. Hoshi har tidigare arbetet som särskilt sakkunnig på nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck, länsstyrelsen Östergötland. Han har flera års erfarenhet och stor sakkunskap kring hedersrelaterat våld och förtryck. Hans engagemang i frågan har resulterat i utbildningar för yrkesverksamma som i sin yrkesroll möter människor, men också som direkt stöd för utsatta barn och unga.


Genom verksamheten Shanazi Hjältar och Hjältinnor har han utbildat unga killar och tjejer med en koppling till hederskulturen att stå emot och bli positiva förebilder och ambassadörer för andra i liknande situation.

Datum och tid

Onsdag 14 juni 2023, klockan 13.00-14.30

Teknikmingel från klockan 12.50

Var:
Digital föreläsning
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
12 jun 2023

Anmäl dig

Det finns 53 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 12 juni klockan 23.59.Önskemål och särskilda behov
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har allergier eller behov av speciell kost, så ber vi dig mejla det till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt