Vind i kombination med snöfall i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

30 aug 2023 klocka 13.00 - 14.00

Hbtqi och heder

Illustrationen visar två män som kysser varandra.

Illustration av Annefrid Sjöman

Hbtq-personer utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck i större utsträckning än andra. För att kunna förebygga våld, och erbjuda hjälp och stöd, behövs kunskap om riskfaktorer och mekanismer.

Föreläsningen belyser hur hedersrelaterade normer och förväntningar påverkar hbtqi-personer och deras erfarenheter av att möta samhällets stödjande funktioner. Vi kommer får exempel på hur vi som verksamheter och yrkespersoner kan utveckla vår kompetens och inkluderande förhållningssätt inom området hedersrelaterat våld och förtryck.

Föreläsningen genomförs inom ramen för arbetet med att utveckla ett regionalt resurscentra mot hedersrelaterat våld och förtryck i Västmanland.

Målgrupp

Yrkesverksamma och civilsamhälle som möter utsatta vuxna och arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Föreläsare

Åse Werner från RFSL.

RFSL står för Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Det är en ideell organisation som grundades 1950.
RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtqi-personer som för alla andra i samhället.

Datum och tid

Onsdag 30 augusti, klockan 13.00-14.30.

Teknikmingel från klockan 12.50

Var:
Digitalt
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
28 aug 2023

Anmäl dig

Det finns 43 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 28 augusti klockan 23.59.Önskemål och särskilda behov
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har allergier eller behov av speciell kost, så ber vi dig mejla det till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt