24 jan 2023 klocka 18.00 - 19.00

Normer, våld och jämställdhet

Foto av Bianca Kronlöf som lutar ansiktet i sin hand och tittar in i kameran.

Foto: Thron Ullberg

Hur kommer det sig att det blir så stel stämning när vi diskuterar normer och jämställdhet? De flesta är ju ändå överens om att våld och förtryck är fel. Finns det ens förtryck i Sverige? Varför är det så tyst om våldet när så många blivit utsatta, både män och kvinnor? Har vi egentligen fler likheter i vår utsatthet än skillnader? Vilka är ens skillnaderna?

Länsstyrelsen har i uppdrag att samordna och utveckla länets våldsförebyggande arbete. En del i Länsstyrelsens roll och uppdrag är att bidra till en ökad medvetenhet och kunskap kring arbetet mot mäns våld mot kvinnor, som är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle.

Föreläsningen med Bianca Kronlöf är en del i Länsstyrelsens uppdrag och syftet är att sprida kunskap, debatt och engagemang hos medborgarna i Västmanland. Föreläsningen anordnas av Länsstyrelsen Västmanland och Region Västmanland.

Välkommen till ett varmt och nyfiket samtal med Bianca Kronlöf.

Målgrupp

Öppen föreläsning för allmänheten

Föreläsare

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf är utbildad på teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat vid Dramaten och Stadsteatern i Stockholm och Göteborg. Som komiker har hon hyllats för sin feministiska satir.

Datum och tid

Tisdag 24 januari 2023, klockan 18.00-19.00

Plats

Carlforsska Scenen, Carlforsska Gymnasiet, hus C, Sångargatan 1, 722 20 Västerås

Kostnad

Föreläsningen är avgiftsfri.

Var:
Carlforsska Scenen, Carlforsska Gymnasiet, hus C, Sångargatan 1, Västerås
Kostnad:
Föreläsningen är avgiftsfri.
Sista anmälningsdag:
22 jan 2023

Kontakt