22 nov 2022 klocka 17.00 - 19.00

Välkommen till möte för fjärilsövervakare

Aspfjäril på marken Foto: Kerstin Alvinge

Tisdagen den 22 november bjuder Länsstyrelsen in till möte för dagfjärilsövervakare. Mötet riktar sig både till dig som redan är verksam och för dig som kanske är intresserad av att göra en insats för länets miljöövervakning. Samtidigt finns chansen att lära sig mer om dessa vackra och viktiga insekter.

Länsstyrelsen bedriver miljöövervakning för att öka kunskapen om utvecklingen i miljön i länet. En del av detta är den nationella dagfjärilsövervakningen. Hur det går för olika arter av dagfjärilar är en bra indikator på hur det står till i olika miljötyper, och inte minst på klimatförändringens effekter. Därför ger sig hundratals frivilliga personer i hela landet ut i naturen för att inventera dagfjärilar varje år, och vi hoppas att du vill bli en av dem. Att du kommer på mötet betyder inte att du förbinder dig att bli dagfjärilsövervakare, men vi är förstås glada om du vill ställa upp!

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig både till dig som redan är fjärilsövervakare och till dig som är intresserad av att veta mer om vad det innebär.

Föreläsare

På mötet kommer Lars Pettersson från Svensk Dagfjärilsövervakning Länk till annan webbplats. vid Lunds universitet att dela med sig av de senaste resultaten från övervakningen i landet och i Västmanland, och av andra nyheter från fjärilsforskningen. Länsstyrelsen kommer även att berätta lite om sin verksamhet inom övervakningen. 

Anmälan

Anmäl dig till Henrik Berg, henrik.berg@lansstyrelsen.se eller tfn 010-224 92 15, senast den 15 november.

Länsstyrelsen bjuder på fika, så ange gärna om du önskar kaffe, te, smörgås eller bulle! 

Var:
Länsstyrelsen, Västra Ringvägen 1, Västerås
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
15 nov 2022

Kontakt