Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 sep 2022 klocka 09.00 - 15.30

Familjens heder före liv och frihet

Tecknad bild på flicka.

Illustratör: Annefrid Sjöman

Hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt samhällsproblem där främst flickor och kvinnors livsutrymme begränsas och kontrolleras för att familjens heder ska upprätthållas. För att öka upptäckt och kunna ge stöd och skydd behöver yrkesverksamma som möter barn, unga eller vuxna ökad kunskap om hur det psykiska, sexuella och fysiska våldet yttrar sig inom hederskontexten. Välkommen till en heldagskonferens med grundläggande kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck.

Konferensen kommer bland annat att innehålla en genomgång av hur hedersrelaterat våld och förtryck yttrar sig men även föreläsning om kopplingen mellan heder och prostitution och särskild utsatthet för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Program kommer senare.

Målgrupp

Yrkesverksamma inom socialtjänst, skola, statliga myndighter, rättsväsendet, hälso- och sjukvård och ideella föreningar i Västmanlands län som möter barn, unga och vuxna som riskerar att utsättas eller är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Datum och tid

Fredag 30 september, klockan 9.00-15.30.

VAR:
Elite Stadshotell, Stora torget 7, Västerås
KOSTNAD:
Deltagandet är kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
23 sep 2022

Anmäl dig

Det finns 31 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 23 september klockan 23.59.Önskemål och särskilda behov
Om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel, eller om du har allergier eller behov av speciell kost, så ber vi dig skicka dessa via mejl till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt