Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 maj 2022 klocka 13.00 - 17.00

Samverkan för en trygg och säker Cityfestival 2022

Illustration av två händer som håller varandra i formen av ett hjärta. Text runtom: Ja på bådas villkor. Allas fest, din trygghet.

Länsstyrelsen bjuder i samarbete med Visit Västerås in till en eftermiddagskonferens där syftet är att öka kunskapen om narkotika och sexuella trakasserier på festivaler och publika evenemang. Målsättningen är att skapa ett tryggt och säkert evenemang för besökare, medverkande och medarbetare.

Västerås Cityfestival är en folkfest för alla mitt i city. Festivalen arrangeras 30 juni - 2 juli och erbjuder ett stort utbud av musik, kultur och mat. Det är ett mycket populärt evenemang som 2019 hade cirka 293 000 besök under tre dagar. Med en stor mängd människor kring många olika aktiviteter finns flera risker, bland annat att nyttjandet av narkotika ökar men även risken för att utsättas för sexuella ofredanden ökar. Genom samverkan förebygger vi detta och verkar för ett tryggt evenemang.

Under konferensen kommer du bland annat att få ta del av material som tagits fram av Svensk Live och RFSU. Vi kommer även att träffa stadens olika verksamheter, Polisen, civilsamhället med flera som kommer att dela med sig av de planerade satsningarna under Västerås Cityfestival.

Målgrupp

Konferensen vänder sig till dig och din organisation som på olika sätt medverkar och/eller är involverad i trygghetsskapande arbete i samband med Västerås Cityfestival 2022. Exempelvis du som arbetar inom Västerås stad, närliggande kommuner, Polisen, Region Västmanland/Akutmottagningen, Svealandstrafiken, räddningstjänsten, vaktbolagen, taxibolagen, Röda korset, Frivilliga resursgruppen, krögare i Västmanland och arrangörsföreningar.

  • Inledning - Länsstyrelsen och Visit Västerås.
  • Samverkan mot brottslighet vid publika evenemang - Sanela Cerimagic, Länsstyrelsen.
  • Normkritiska perspektiv på trygghet - Torbjörn Messing, Länsstyrelsen.
  • Trygga säkra evenemang - Joppe Pihlgren, Svensk Live.
  • Dare to care, att arbeta mot sexuella trakasserier och för ömsesidighet och samtycke både som organisation och publik - Pelle Ullholm, RFSU.
  • Förebyggande arbete mot ungas nyttjande av narkotika - Fredrik Borell, Polisen Västerås.
  • Axplock från medaktörernas trygghetsarbete under Cityfestivalen.
  • Säkerhetsåtgärder under Cityfestivalen - Brandon Wade, Västerås stad.
  • Workshop, trygghetsarbete i samverkan.
VAR:
Hotel Plaza, Kopparbergsvägen 10, Västerås
KOSTNAD:
Deltagandet är kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 maj 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 13 maj klockan 23.59.

Kontakt