07- 21 feb 2022 klocka 09.00 - 16.00

Grundkurs i behandling av hasardspelsyndrom

Utbildningens mål är att lära ut olika pedagogiska verktyg och modeller för att kunna behandla personer med ett överdrivet spelande

Liria Ortiz är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut och handledare med KBT(kognitiv beteendeterapi) -inriktning, utbildningskonsult, föreläsare och författare. Vidare är hon utbildare i Motiverande samtal och MINT certifierad MI tränare. MINT står för Motivational Interviewing Network of Trainers. Hon är ofta anlitad som föreläsare på kurser och konferenser med inriktning mot motivation, motstånd och förändring samt kognitiv beteendeterapi. Liria Ortiz är författare till boken ”Till spelfriheten!: kognitiv beteendeterapi vid spelberoende".

Utbildningens pedagogik är korta teoretiska introduktioner, demonstrationer, diskussio­ner om användbarheten av de pedagogiska verktygen, och framförallt övningar, där kursdeltagarna får träna att behandla personer med ett överdrivet spelande. Utbildningen baseras i hög grad på egen aktivitet såväl före, under som mellan kurs­dagarna.

Kurslitteratur: Ortiz, Liria. (2018). Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vid spelberoende - manual för behandling individuellt eller i grupp. LOA Förlag. Manual ingår som PDF men om man vill ha den i pappersversion finns den att köpa på Bokus Länk till annan webbplats. och Adlibris Länk till annan webbplats..

Målgrupp: Behandlare med KBT-inriktning, verksamma inom den kommunala eller regionens behandlingsverksamhet riktat mot spelmissbruk och eller spelberoende.

Dag 1: 7 februari, kl. 09.00 – 16.00

Dag 2: 14 februari, kl. 09.00 – 16.00

Dag 3: 21 februari, kl. 09.00 – 16.00

Anmäl dig på Länsstyrelsen Gävleborgs webbplats

VAR:
Digitalt via Zoom.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt. Man ska kunna delta alla tre dagarna.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
31 jan 2022

Kontakt