Webbinarium om jämställdhetshistoria och -framtid

År 2021 är det 100 år sedan kvinnor i Sverige för första gången fick möjlighet att använda sin rösträtt. Men när blev kvinnor egentligen myndiga? Vilket yrke var det som så sent som 1989 öppnades för kvinnor? Och varför är särbeskattning en viktig jämställdhetsreform?
Detta och mycket mer lyfter vi i en historisk exposé av politiska reformer som har bidragit till många av de förutsättningar vi kanske idag tar för givna. Genom att öka kunskapen om vår historia och hämta kraft hos dem som gick före vill Fredrika Bremer-förbundet ge inspiration och bränsle till ett nytt århundrande av jämställdhetspolitiska reformer.
Föreläsningen tog till en början fram för elever på gymnasiet men ges nu av Fredrika Bremer-förbundet som en snabbkurs i den feministiska utvecklingen under det senaste århundradet.
FÖRELÄSARE: Lisa Minnhagen, generalsekreterare i Fredrika Bremer-förbundet
Fredrika Bremer-förbundet är en partipolitiskt och religiöst oberoende medlemsorganisation som verkar för jämställdhet genom folk- och opinionsbildning kring olika jämställdhetsfrågor. Visionen är jämställdhet i hem, yrkesliv och samhälle. Förbundet har funnits sedan 1884 och har sedan starten varit en organisation öppen för alla oavsett kön eller partipolitisk tillhörighet.
PROGRAM:
13.00 Landshövding Minoo Akhtarzand inleder
13.15 Föreläsning, Lisa Minnhagen
14.30 Paus
14.45 Landshövdingen bjuder in till ett samtal om framtidens jämställdhetsreformer. Hur kan vi göra Västmanland mer jämställt? Vilka kommer att bli nästa århundradets viktigaste jämställdhetsreformer? Ta chansen och gör din röst hörd!
MÅLGRUPP: Öppen föreläsning
VAR: Webbinariet genomförs digitalt, länk skickas ut till anmälda deltagare innan start.
KOSTNAD: Deltagandet är kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Anmäl dig
2021-03-01
Antal deltagare
105/200