Grundläggande livsmedelshygien

Kurs i grundläggande livsmedelshygien för nybörjare och för etablerade företag som önskar uppdatera sina kunskaper.
Kursen ger dig grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. Du ges en inblick i livsmedelslagstiftningen och betydelsen av god livsmedelshygien för att producera säkra livsmedel. Kursen riktar sig till både nybörjare och etablerade företag. Kursen ska förenkla för dig i ditt dagliga arbete.
Kursen innehåller bland annat:
- Livsmedelslagstiftning och ansvarsförhållanden
- Livsmedelsburna hälsofaror
- Mikroorganismer som orsakar matförgiftning
- Överkänslighet och livsmedelsallergier
- Rutiner för god hygienpraxis.
Kursledare på denna kurs är Lisa Skogsberg från Bergström & Hellqvist.
Kursen genomförs i samarbete med det länsstyrelseövergripande projektet Smakrik och blomstrande besöksnäring.
Program för dagen skickas ut till deltagarna innan kursdagen.
Tid: kl. 9:00-15:00. Lunchpaus kl. 12:00-13:00.
Målgrupp:För dig som driver eller vill starta ett eget livsmedelsföretag på landsbygden. Du är välkommen med anmälan om du är verksam i Uppsala, Västmanland, Stockholm, Örebro eller Södermanlands län.
Anmälan: Senast 18 september. Anmälan är bindande och kursavgiften debiteras om man uteblir utan att avanmäla sig. Eventuell avanmälan ska ske senast 21 september.
Anmälan till Länsstyrelsen i Uppsala>>

VAR: Digitalt via Zoom.
KOSTNAD: Kursen kostar 500 kr exkl. moms per deltagare.
SISTA ANMÄLNINGSDAG: