14- 15 maj 2020 klocka 09.00 - 16.00

Inställt: Hedersrelaterat våld – tillämpning i socialt utredningsarbete

Illustration av Fadime

INSTÄLLT på grund av situationen med covid-19.

Länsstyrelsen Västmanland bjuder in till två dagars utbildning om ett risk- och skyddsinstrument i arbetet med hedersrelaterat våld och förtryck.

Utbildningen fokuserar särskilt på utredning, insats och handläggning och går igenom lagstiftning (SoL och LVU) relevanta paragrafer och vad som är viktigt att tänka på i arbetet med hedersärenden samt manual utifrån ett risk- och skyddsinstrument. Utbildningen varvas mellan teori och praktik.

Föreläsare: Maria Hagberg - Magister i socialt arbete, handledare, utbildare och författare. Maria har trettio års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och därav tjugo års erfarenhet av arbete mot våld och hedersrelaterat våld och förtryck. Maria ger analys och expertutlåtande i juridiska och sociala utredningar vid hedersrelaterat våld.

Målgrupp: Personal inom socialtjänsten som utreder eller utför insatser inom hedersrelaterat våld och förtryck.

Tid: 14-15 maj, kl 9.00-16.00 (inregistrering från kl. 8.30)

Plats: Länsstyrelsen Västmanland, Västra Ringvägen 1, Västerås

Anmälan: Anmälan sker via formuläret nedan. Fika ingår (kaffe/te och frukt). Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter 13 maj debiteras 500kr/person.

VAR: Länsstyrelsen Västmanland, Västra Ringvägen 1, Västerås

KOSTNAD: Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter 13 maj debiteras 500kr/person.

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt