23- 24 mar 2020 klocka 08.30 - 16.00

Inställt: Barn som upplever våld - socialtjänstens ansvar och möjligheter

INSTÄLLT på grund av situationen med covid-19

Länsstyrelsen bjuder in till en tvådagarsutbildning om barn som upplever våld och socialtjänstens ansvar och möjligheter. Utbildningen syftar till att öka kompetensen om barn som upplever våld, förbättra din förmåga att samtala med barn i barnavårdsutredningar, att väga in barnets perspektiv och åsikter i beslut och åtgärder samt att dokumentera rättssäkert.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL:
Våldets mekanismer och lagstiftning som styr arbetet avseende barn som upplever våld i nära relationer samt kunskap om trauma som uppstår efter våld. Konkret utredningsarbete med övningar på hur man samtalar med barn och dokumenterar rättssäkert.

UTBILDARE:
Tina Karpin är socionom och grundare av Social resurs AB och Socionompodden med många års erfarenhet av socialt arbete med både vuxna och barn.

MÅLGRUPP:
Utbildningen vänder sig till dig som arbetar i socialtjänsten med utredning av barn och unga i Västmanlands län.

Grundläggande kunskap om våld i nära relation är ett krav.
Innan utbildningen ska du ha gått www.webbkursomvald.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och intyg på genomförd webbkurs skickas till pernilla.borjesson@lansstyrelsen.se innan kursstart, ange kursnamn och kursdatum i ämnesraden.

VAR: Ramnäs Hotell och konferens

KOSTNAD: Utbildningen är kostnadsfri. Utebliven plats utan avbokning debiteras med 1000 kr. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Antalet platser är begränsat och länsstyrelsen förbehåller sig rätten att omfördela platser vid behov.

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt