03 mar 2020 klocka 09.30 - 16.30

Kurs: Vårt dagliga bröd - Baka surdegsbröd till ditt besöksföretag.

Servera dina gäster ett gott och hälsosamt bröd, surdegsbröd är en trend som är här för att stanna! Det här är kursen för dig som vill komma igång med surdegsbakning eller redan bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning.

Vi har satt in en extra kurs den 10 mars eftersom den här kursen snabbt blev fulltecknad.

Anmäl dig till 10 mars här>>

Välkommen till en kurs på Ängslyckans Café och Karin Gerhardt där vi ägnar dagen åt att baka surdegsbröd tillsammans. Karin Gerhardt är bagare med eget surdegsbageri. Karin är projektledare och forskare vid Centrum för biologisk mångfald, SLU. Hon driver bl a ett projekt om kulturspannmålens roll i framtidens mat. Karin har arbetat mycket med historiska bröd. Hon föreläser om brödets historia och har bland annat återskapat limpor från 1700-talet.
Tillsammans med Anders Arnell driver hon också sin besöksverksamhet på Ängslyckans Café i norra Uppland.

Vi lär oss baka flera olika sorters surdegsbröd från degblandning till avbakning. Vi går igenom hur man enkelt kan baka med surdeg hemma och hur man får bakningen att passa in i det dagliga livet, vilket mjöl man ska välja och hur man tar hand om sin surdeg. Vi bakar också en sort med kulturspannmål.
Brödet vi bakar får ni ta med er hem, tillsammans med surdeg, recept och en massa tips och inspiration!

Karin kommer under dagen också att berätta om brödets historia från forntid till dagens Upplandskubb.

Tid: Tisdag 3 mars, kl 09:30–16:30

Vi har satt in en extra kurs den 10 mars eftersom den här kursen snabbt blev fulltecknad.

Anmäl dig till 10 mars här>>

Plats: Ängslyckans gårdscafé, Vendel.

Målgrupp: För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Eva Lindqvist, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Kursen kostar 750 kr + moms, mat och fika ingår. Faktureras i efterhand.

Har du frågor;
kontakta Eva Lindqvist eva.lindqvist@lansstyrelsen.se, telefon 010-2249311, Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Anmälan

Senast den 12:e februari via anmälningsformuläret nedan. Max 10 deltagare. Max två deltagare från samma företag. Vänligen respektera sista anmälningsdatum, vid för få deltagare kan aktiviteten komma att ställas in.

Vi har satt in en extra kurs den 10 mars eftersom den här kursen snabbt blev fulltecknad. Anmäl dig till 10 mars här>>



Loggor för Länsstyrelserna, smakrik besöksnäring och EU- jordbruksfonden

VAR: Ängslyckans gårdscafé, Vendel.

KOSTNAD: Kursen kostar 750 kr + moms, mat och fika ingår.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 12 feb 2020

Kontakt