15 apr 2020 klocka 09.00 - 16.00

Processutbildning om intersektionella perspektiv på våld i nära relation

Bild med citat

Välkommen till länsstyrelsernas processutbildning om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer. Under utbildningen får du ökad kunskap om intersektionalitet och normkritik, och får tillfälle att applicera kunskaperna på fiktiva fall såväl som på din egen
verksamhet.

Skydd och stöd vid våld i nära relationer är samhällets ansvar. Men de som har ett svagt samhällsskydd riskerar att få sämre stöd eller inte upptäckas som utsatta för våld. För att stärka samhällets viktiga insatser för stöd och skydd har länsstyrelserna tagit fram metodstödet ”Intersektionella perspektiv på våld i nära relationerlänk till annan webbplats ”.

Hur påverkar heteronormativitet, rasism och otillgänglighet tillgången till skydd och stöd vid våldsutsatthet? Varför gör stereotyper om ideala offer och förövare att våldsutsatta aldrig upptäcks? Och hur kan vi utforma organisationer och skapa förtroende i enskilda möten så att stödet vid våld blir mer jämlikt? Det är några av de frågor vi tillsammans undersöker under utbildningen. Utbildningen bygger på moment av egen reflektion, diskussioner, övningar, och mindre på föreläsningsinslag.

Ladda ner metodstödet härlänk till annan webbplats

Utbildningen genomförs av Amphi produktion och Länsstyrelsen Skåne.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till dig som redan har god kunskap om våld i nära relationer och vill utveckla din praktik eller verksamhet med hjälp av Intersektionella perspektiv inom socialtjänst, sjuk-och hälsovård, rättsväsendet, ideell verksamhet mfl.

För- och eftermiddagsfika ingår, så ange behov av ev. specialkost vid anmälan.

VAR: Aros Congress Center, Munkgatan 7 Västerås

KOSTNAD: Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter 8 april debiteras 500kr/person.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 08 apr 2020

Anmäl dig

Kontakt