24 okt 2019 klocka 00.00 - 00.00

Att bryta ett våldsamt beteende! Västerås

Illustration av man som hotar kvinna

En man som slår, trakasserar, hotar, våldtar, manipulerar. En man som skapar trauma för en kvinna eller fler. Hur gör man för att få honom att sluta?

OBS! Passen i Västerås är fullbokade. Det finns platser på utbildningarna i Skinnskatteberg 20 novemberlänk till annan webbplats och Köping 12 novemberlänk till annan webbplats.

För att våld i nära relationer ska upphöra behöver vi jobba med våldsutövarna. Det är hos dem våldet finns och det är genom att jobba med det direkta våldet som vi kan få våldet att upphöra. Men det krävs gemensamma krafter från oss alla i våra olika verksamheter. Vi behöver öka vår kunskap kring hur vi kan bemöta våldsutövare, hur vi kan samarbeta med varandra för att öka antalet våldsutövare som går i behandling men även förstå processerna kring varför vi behöver jobba med våldsutövare.

Länsstyrelsen har i Regeringsuppdrag att verka kunskapshöjande om våld i nära relationer riktat främst till socialtjänst men även andra verksamheter med ansvar att upptäcka/jobba med våldet.

Under denna halvdagsutbildning föreläser Tobias Johansson och Eva Jaas från CMV,
Hanna Krusmon från socialtjänstens VIR-team och Anna-Carin von Liewen från
Kriminalvården om sitt arbete med våldsutövare och samarbetet dem emellan.

Utbildningen riktar sig till dig som i din yrkesroll på något sätt kommer i kontakt med potentiella våldsutövare.

VAR: Länsstyrelsen Västmanland, Västra Ringvägen 1, Västerås

KOSTNAD: Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter 22 oktober debiteras 500kr/person.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 18 okt 2019

Anmäl dig

Kontakt