16 okt 2019 klocka 08.30 - 16.00

Grundutbildning i RAKEL och WIS

Foto av RAKEL-enhet

Foto: MSB

RAKEL och WIS är viktiga system för information och kommunikation för U-Sams aktörer och andra vid samhällsstörningar. Du som kan komma att använda RAKEL och WIS före, under och efter en samhällsstörning ges nu möjlighet att fördjupa kunskaperna i dessa system. Medtag bärbar dator och egen RAKEL-enhet till utbildningen!

Rakel-utbildningen vänder sig till dig som redan idag använder Rakel eller som ska börja använda Rakel på en grundläggande nivå. Utbildare är Petter Yderfors, RLC, Polisens Regionledningscentral.

WIS-utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om WIS och de olika funktioner som finns i WIS. Fokus ligger på att lära sig de funktioner som alla användare av WIS behöver kunna, till exempel att hitta i systemet och rapportera för sin aktör. Efter utbildningen kan du själv med hjälp av materialet utbilda vidare i din egen organisation eller ditt område. I dina arbetsuppgifter ingår till exempel att dela information med andra aktörer samt att omvärldsbevaka.

Utbildningen varvar teori med praktik vilket betyder att du själv kommer att få prova på de olika handgreppen i systemet. Ta därför med bärbar dator. Utbildare är Fredrik Rask, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Målgrupp: Alla inom U-Sam som kan komma att använda WIS och RAKEL före, under och efter en samhällsstörning

Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan senast den 3 oktober.
Ange i din anmälan om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel som arrangören ska tillgodose, eller om du har allergier eller behov av speciell kost.

Ange också i din anmälan om du vill delta hela dagen eller enbart del av dagen.

Program 16 oktober 2019

08.30 Välkomstsamling och registrering

08.45-11.30 RAKEL-utbildning (inkl. paus)

11.30-12.30 Lunch (sallad i länsstyrelsens cafeteria)

12.30-16.00 WIS-utbildning (inkl. paus)

WIS-utbildningen varvar teori med praktik vilket betyder att du själv kommer få prova på olika handgrepp i systemet.

Vi kommer bl.a. att gå igenom:

  • Söka, bevaka och följa
  • Vara aktiv i en samhällsstörning
  • Samverkansytor och aktörsnätverk
  • Arbeta internt

16.00-16.10 Avslutning

VAR: Länsstyrelsen, Västerås, lokal: Färnebofjärden

KOSTNAD: Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter anmälningstidens utgång debiteras 500 kr/person. Kaffe/te ingår. En enklare lunch serveras för deltagare som anmäler sig till hela utbildningsdagen.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 03 okt 2019

Anmäl dig

Kontakt