09 okt 2019 klocka 09.30 - 18.00

Vildsvin, rotsaker och svamp -

Matlagningskurs med Patrik Arneke

Hållbar matlagning med lokala råvaror i säsong som ger ekonomisk vinning och minskad miljöpåverkan.
Patrik Arneke är vår kursledare, kock med ett brinnande intresse för lokala råvaror och rådgivare inom Smakrik och blomstrande besöksnäring.

En kursdag där vi fokuserar på vildsvin och höstens grönsaker. Vi talar ofta om vildsvin som en börda för landsbygden, genom att lära oss laga och äta vildsvinskött blir de en tillgång. Dagen kommer också att handla om att nyttja landsbygdens närhet till goda råvaror i säsong ett marknadsövertag över stadens restaurangutbud som vi utnyttjar för lite.

patrikarneke.selänk till annan webbplats

Tid: Onsdag 9 oktober, kl 09:30–18:00

Plats: Äleby gård, Stallarholmen.

Målgrupp: För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Kursen kostar 800 kr + moms, då ingår fika och de måltider vi lagat tillsammans. 

Har du frågor, kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, Länsstyrelsen i Västmanlands län  kerstin.bjaresten.osmark@lansstyrelsen.se, telefon 010–224 94 11

Anmälan

Senast den 1 oktober via anmälningsformuläret nedan. Max 15 deltagare. Max två deltagare från samma företag. Vänligen respektera sista anmälningsdatum, vid för få deltagare kan aktiviteten komma att ställas in.

 

Läs mer om hur Länsstyrelsen hanterar personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd


VAR: Äleby gård, Stallarholmen.

KOSTNAD: 800kr+ moms, fika och måltider vi lagat tillsammans ingår.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 01 okt 2019

Kontakt