07 sep 2019 klocka 14.00 - 17.00

Invigning av naturreservatet Aspenstorp

Blå-vit skylt med texten naturreservat och en snöstjärna på.

Lördagen den 7 september inviger landshövding Minoo Akhtarzand naturreservatet Aspenstorp tillsammans med Sala kommuns kommunalråd Anders Wigelsbo och Jennie Hesslöw, vd för Sala Silvergruva.

I det tätortsnära naturreservatet intill Sala Silvergruva finns goda möjligheter till friluftsliv och natur- och kulturupplevelser. Här finns mycket att upptäcka i ett lättillgängligt område med kalkbarrskog och ädellövskog. Gruvhål, kanaler och andra kulturlämningar präglar området.

Efter invigningen bjuder vi på kaffe och en kaka. Andra aktiviteter under eftermiddagen kommer vara tipspromenad, skattjakt och guidningar i naturreservatet.

Platsen för invigningen sker på parkeringen längs med Drottning Christinas väg. Den lilla parkeringsplatsen kommer att vara avstängd under dagen. Parkering av bilar hänvisas till Sala Silvergruvas parkeringsplatser.

Karta över området.PDF

Alla är välkomna och ingen föranmälan krävs!

VAR: Naturreservatet Aspenstorp vid Sala Silvergruva, Sala kommun. Utgångspunkt för invigningen är på parkeringen längs med Drottning Christinas väg, se karta.

KOSTNAD: -

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt