Länsstyrelsen Västmanland – Västmanland

Vildsvin på åker Foto: Kerstin Alvinge

Afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest har konstaterats i Fagersta och Norberg. Jordbruksverket har beslutat om en smittad zon. Inom zonen finns regler som du ska följa för att hindra smittspridning.

KALENDER

  • 03 okt 2023 Klocka som ikon 17.00 - 18.30
    Äppelodling, matkluster och samverkan Välkommen på studiebesök på Tiefensee äppelodling utanför Malmköping. Temat är äpplen, samverkan och producentföreningar.

    Anmälningsdatum är passerat

  • 04 13 okt 2023 Klocka som ikon För tider, se program
    Frukostwebbinarier om hållbar konsumtion RUS, länsstyrelsernas regionala utveckling och samverkan i miljömålssystemet, bjuder tillsammans med nationella myndigheter in till webbinarier som tar upp olika delar av konsumtionsområdet.

    Ingen anmälan krävs

  • 04 okt 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
    Att möta föräldrar som har kognitiva svårigheter Föräldrar med kognitiva svårigheter är en grupp som kan behöva särskilt stöd i föräldraskapet. Forskning visar att många föräldrar med kognitiva svårigheter skulle klara av att svara upp på kravet som...

    Anmälningsdatum är passerat

  • 04 okt 2023 Klocka som ikon 12.30 - 15.00
    Lär dig hamla träd! Traditionen att hamla träd är mycket gammal. Förr beskars träd för att samla foder till gårdens djuren eller att användas som bränsle. Hamlade träd är ett kulturarv som ofta har en hög biologisk mångf...

    Anmälningsdatum är passerat

Översvämning - så skyddar du dig och din fastighet

Översvämningar kan ge stora konsekvenser på samhället med skador på bebyggelse, vägar och störningar i avloppshantering, el- och vattenförsörjning.

Om oss

Nominera till Västmanlands jämställdhetspris!

Priset går till den person, organisation eller den verksamhet som på bästa sätt bidrar till jämställdhetsarbetet i länet.

Om oss

Nominera till Västmanlands miljö- och klimatpris!

Nu kan du nominera den eller de som du tycker har bidragit till att främja länets miljö- och klimatarbete.

NYHETER

  • 2023-10-01

    Naturreservatet Holmen invigt

    Genom att slänga i lekgrus i det strömmande vattnet invigde landshövding Johan Sterte naturreservatet Holmen tillsammans med representanter från Skinnskattebergs kommun och Mälarenergi. Naturreservatet ligger strax utanför Karmansbo i Skinnskattebergs kommun.
  • 2023-09-28

    Nytt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck i Västmanland

    Den 29:e september öppnar den nya länsövergripande mottagningen för personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck...
  • 2023-09-25

    Omställningsveckan vecka 39 är invigd

    Idag invigde Åsa Halldorf, Länsstyrelsen, Omställningsveckan tillsammans med Maria Linder, regiondirektör på Region Västma...
  • 2023-09-22

    Vecka 39 är Beredskapsveckan

    Den 25 september till 1 oktober är det dags för årets beredskapsvecka (tidigare Krisberedskapsveckan). Temat i år är Öva!

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss