Regional livsmedelsstrategi Västernorrland
Om publikationen
- Löpnummer:
- 2021:7
- Diarienummer:
- 602-8664-2018
- ISBN/ISSN-nr:
- 1403-624X
- Publiceringsår:
- 2021
- Sidantal:
- 24
- Publikationstyp:
- Strategi
Den regionala livsmedelsstrategin anger regionala prioriteringar och visar hur livsmedelskedjan i Västernorrlands län kan bidra till att uppnå den vision och de mål för länet som gemensamt tagits fram i vår regionala utvecklingsstrategi. Utifrån de tre målområden som angivits i den nationella livsmedelsstrategin kommer vi i länet att koncentrera våra insatser kommande år. Vi ska bland annat arbeta för:
- Ett ökat förtroende mellan myndigheter, näringsliv och konsumenter.
- Mer västernorrländsk mat i den privata och offentliga måltiden.
- Ökad samverkan för kompetensförsörjning och produktutveckling.
Det är i bred samverkan som strategin tagits fram. Länsstyrelsen Västernorrland, Region Västernorrland och Lantbrukarnas Riksförbund Västernorrland har ingått i det operativa projektsekretariatet. Andra parter som varit involverade är Hushållningssällskapet Västernorrland, Lantmännen Västernorrland, Maskinringen Norrland, Norrmejerier och Nyhléns Hugosons samt länets kommuner.