Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Begäran om yttrande över Länsstyrelsens konsekvens­utredning om föreskrift om förbud mot vissa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

En idrottsarena med rader av tomma gröna stolar.

Nu kan du yttra dig över Länsstyrelsens konsekvensutredning om föreskrift om förbud mot vissa sammankomster och tillställningar för att motverka smitta av covid-19 inom Västernorrlands län.

Länsstyrelsen Västernorrland har den 23 november 2020 meddelat föreskrifter om förbud mot vissa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att motverka smittspridning av covid-19. Föreskrifterna träder i kraft den 24 november 2020 och gäller tills vidare.

Du har möjlighet att yttra dig över konsekvensutredningen som tagits fram i efterhand efter att Länsstyrelsen beslutat om föreskrift 22FS 2020-014 om förbud mot vissa sammankomster och tillställningar för att motverka spridningen av det nya coronaviruset i Västernorrland.

Med anledning av den skyndsamma hantering som krävdes vid framtagandet av föreskriften beslutade Länsstyrelsen att konsekvensutredningen skulle genomföras i efterhand.

Du har möjlighet att yttra dig över konsekvensutredningen så snart som möjligt, dock senast den 30 december 2020. Konsekvensutredningen är i övrigt remitterad till statliga myndigheter, kommuner, regionen, representanter för näringsliv med flera.

Lämna in ditt yttrande

Du kan lämna in yttrandet på något av dessa sätt. Ange alltid ärendets diarienummer 213-10594-2020.

  • via vår e-tjänst som finns på vår webbplats på sidan Komplettering eller yttrande i ärende. Yttrandet kommer då direkt in i ärendet och ni får en bekräftelse på att vi har mottagit yttrandet.

Komplettering eller yttrande i ärende

Kontakt

Daniel Gustafsson

Länsråd, Länsstyrelsen Västernorrland