Plötslig ishalka i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen i europeiskt samarbete för att bryta ungas utanförskap i friluftslivet

Tre personer med cyklarhar stannat på en strand och pratar med varanda.

Det europeiska samarbetet bidrar till länsstyrelsens uppdrag inom folkhälsa och friluftsliv

Trots att friluftsliv och naturen är till för alla så finns det ett stort utanförskap inom vissa grupper. Det europeiska projektet "Beyond Horizons", där länsstyrelsen ingår, kommer arbeta för att det utanförskapet bryts.

Syftet med Beyond horizons är att dela och visa på bra sätt att inkludera marginaliserade unga. Det kan handla om unga som exempelvis hoppat av skolan eller lever i utanförskap på olika sätt. Projektet leds av det europeiska nätverket för friluftsliv (European Network of Outdoor Sports - ENOS).
Som ett avstamp för det arbetet möts ett femtontal personer från länder som Frankrike, Österrike, Irland, Norge och Sverige hos länsstyrelsen i Härnösand under vecka 42.

Stort intresse bland kommunerna

– Friluftslivet kan erbjuda meningsfullhet genom ökad naturkontakt. Vårt uppdrag är att sänka trösklarna så att alla kan ta del av vår värdefulla natur. Att vistas regelbundet i naturen är ett bra recept för folkhälsan och det finns ett stort intresse bland våra kommuner men även ute i Europa för detta arbete. Det europeiska samarbetet bidrar till länsstyrelsens uppdrag inom folkhälsa och friluftsliv, säger Jean Esselström, Friluftslivssamordnare.

Som värdar för träffen står Jean Esselström, Friluftslivssamordnare och Jessica Wiklund, Utvecklare folkhälsa, Länsstyrelsen Västernorrland. Arbetet genomförs som en del av Länsstyrelsens uppdrag inom friluftsliv och folkhälsa.

Två personer. En en man och en kvinna tittar in i kameran med en bergig horisont i bakgrunden.

Jean Esselström och Jessica Wiklund

Press

Journalister som är intresserade av att träffa projektdeltagare för intervjuer under veckan kontaktar Erik Engelro, kommunikatör på enheten för skyddad natur. Tel: 072 218 27 42

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss