Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny webbplats samlar aktiviteter inom livsmedelsproduktion

En portabel dator står uppställd på ett bord ihop med en tallrik filmjölk, ett filpaket och en syltburk. Foto.

Nu finns en ny webbplats som samlar information och aktiviteter om lantbruk och livsmedelsproduktion. Det är en av flera delar som ska bidra till att uppnå målen i Västernorrlands livsmedelsstrategi.

Länsstyrelsen har en bred verksamhet och kommunicerar med flera olika målgrupper. Syftet med den nya webbplatsen är att plocka ut och samla det som rör länets livsmedelsproduktion. Bakom webbplatsen står projektet kring Västernorrlands regionala livsmedelsstrategi.

- Jag hoppas att detta ska göra våra aktiviteter mer tillgängliga, säger Mirjam Åkerström, projektledare vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Inspiration och lärdomar via film

Här finns bland annat ett filmbibliotek med filmer som inspirerar och sprider kunskap, du kan till exempel få tips för en lyckad höstsådd, lära dig mer om potatis eller inspireras till ett lokalproducerat julbord. Genom filmerna får du möjlighet att hälsa på hos några av länets gårdar. Här finns också en del inspelade föreläsningar och tanken är att biblioteket ska fyllas på med mer material.

- Vi har tagit fram flera filmer och arrangerar många kurser och föreläsningar för att stötta länets livsmedelsproducenter och öka kunskapen kring olika ämnen. Det är synd om dessa aktiviteter inte når målgruppen. Nu provar vi om en webbplats är en bra kanal för att samla den här typen av information, berättar Kristina Jeppson, kommunikatör på Länsstyrelsen Västernorrland.

Riktar sig till livsmedelsproducenter

Webbplatsen är i första hand till för livsmedelsproducenter som vill ta del av länsstyrelsens material och aktiviteter, samt få inblick i arbetet med Västernorrlands livsmedelsstrategi. Den sekundära målgruppen är allmänhet och organisationer som vill veta mer om länsstyrelsens arbete och se vad som är på gång. Förhoppningen är att en samlad webbplats gör att informationen når målgruppen i större utsträckning.

Regional livsmedelsstrategi Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss