Plötslig ishalka i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Carin Jämtin blir ny landshövding i Västernorrland

Två personer står bredvid varandra på en stentrappa.

Vid en presskonferens på residenset på fredagen presenterade civilminister Erik Slottner den nya landshövdingen, Carin Jämtin.

Regeringen har utsett Carin Jämtin till ny landshövding i Västernorrlands län. Utnämningen presenterades av civilminister Erik Slottner under en presskonferens på residenset i Härnösand tidigare i dag.

Carin Jämtin tar över posten som landshövding efter Berit Högman som avslutade sitt uppdrag i juli 2023.

- Jag känner mig stolt över att ha fått förtroendet. Det ska bli spännande och kul att få komma till Västernorrland, där det planeras för många nya etableringar som skapar nya jobb och tillväxtmöjligheter. Jag hoppas att med min erfarenhet kunna bidra till utvecklingen i den här delen av landet, säger Carin Jämtin.

Förordnandet som landshövding och chef för Länsstyrelsen Västernorrland gäller i sex år från och med den 1 september 2023.

- Länsstyrelsen har ett brett och viktigt uppdrag. Carin Jämtin har en lång erfarenhet från både politik och statsförvaltning, och har varit bland annat borgarråd, statsråd och nu senast generaldirektör. Jag är glad över att Carin har tackat ja till uppdraget och är övertygad om att hon har de egenskaper och den erfarenhet som krävs för att leda länsstyrelsen och vara myndighetens ansikte utåt, säger civilminister Erik Slottner.

Som landshövding kommer Carin Jämtin vara regeringens representant i länet och vara den som samordnar statens verksamheter här. Hon kommer också vara ansvarig för att rapportera länets behov till regeringen.

Fakta om Carin Jämtin

Carin Jämtin är född 1964 och var Socialdemokraternas partisekreterare 2011–2016 samt riksdagsledamot 2006 och 2014–2017. Hon var oppositionsborgarråd i Stockholms stad 2006–2011 och biståndsminister 2003–2006.

Jämtin har även varit gruppledare för den socialdemokratiska gruppen i kommunfullmäktige och ledamot av styrelsen i Sveriges kommuner och landsting.

Sedan 2017 har Carin Jämtin varit generaldirektör för Sida.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss