Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Berit Högman slutar som landshövding i Västernorrland

En person sitter på en scen vid ett bord ute i en trädgård. Och tre personer står och tittar på henne.

Landshövdingekollegorna från grannlänen fanns på plats för att avtacka Berit Högman: Per Bill, Gävleborg, Helene Hellemark Knutsson, Västerbotten, och Marita Ljung, Jämtland.

Berit Högman lämnar snart uppdraget som landshövding efter drygt fem år. Under ett panelsamtal på residenset i Härnösand sammanfattades hennes tid i Västernorrland.

Ett 70-tal personer från olika delar av samhället och länet deltog i evenemanget, som hölls i residensets trädgård. Och de delade med sig av händelser, skeenden och milstolpar under åren som gått.

Tackar Berit för det hon tillfört vårt län

Som landshövding har Berit Högman varit regeringens förlängda arm i länet och länets röst gentemot statsmakten men också myndighetschef för Länsstyrelsen Västernorrland.
Vilka avtryck har landshövdingen gjort i länet? Hur har Västernorrlands utvecklats under hennes år på posten?

Stina Haglund, företagare i Örnsköldsvik, var en av dem som tackade Berit Högman för det hon tillfört vårt län och skickade en hälsning:

- Att lyfta andra på det sätt som Berit gör är oerhört betydelsefullt. Och väldigt få har den förmågan som hon har att se bra saker som andra gör, även i det lilla. Jag ska bli mer som du.

Film med fler röster om Berits gärning

I följande film kan du se och höra fler röster från dagen. Se bland annat vad landshövdingekollegan Marita Ljung samt Oliver Dogo från Handelskammaren och Michael Flodström, vd för Scenkonstbolaget, säger om hennes gärning.

Mingelbilder från trädgården

Utöver panelsamtal hanns det även med lite mingel i trädgården till residenset. Här är några av gästerna.

En kvinna och en man sitter vid ett bord ute i en trädgård och samtalar.

Berit Högman fick svara på frågor om både den gröna omställningen och jämställdheten i länet från moderatorn Mats Ågebrant.

En kvinna och tre män står på rad intill varandra utomhus.

Eva Nordlander, regionchef för Svenskt Näringsliv, Michael Flodström, vd för Scenkonstbolaget, Jonas Walker, kommundirektör i Sundsvall, och Joakim Sjöstedt, regionchef för Företagarna, gästade residenset.

Porträttbild på två leende kvinnor står bredvid varandra utomhus.

Biskopen Eva Nordung-Byström och SPV:s generaldirektör Maria Humla var två av gästerna.

En kvinna med en assiett med frukt i handen skrattar ikapp med en man som står intill.

Heléne Persson, sektionschef vid Skatteverket, och Mittuniversitetets rektor Anders Fällström trivdes på residensets terrass.

Fyra leende personer står uppradade intill varandra.

Jan Björkman, kommunstyrelsens vice ordförande i Kramfors, Ida Stafrin, oppositionsråd i Kramfors, Anna-Lena Lindberg, ordförande för kommunfullmäktige i Örnsköldsvik, och Knapp Britta Thyr, vice ordförande i kommunstyrelsen i Härnösand, bidrog till den politiska dimensionen.

Tre leende kvinnor står intill varandra i skuggan av ett träd.

Monica Lundqvist, stabschef vid Bolagsverket, Linn Kempe, chefsjurist på Digg, och Birgitta Häggkvist, kommunstyrelsens vice ordförande i Sollefteå, minglade i trädgården.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss