Risk för skogsbrand i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vi förbättrar säkerheten vid Slåttdalsskrevan

Skuleskogens nationalpark.

Länsstyrelsen Västernorrland etablerar en ny sträckning av Höga Kusten-leden som tar vandraren mellan Slåttdalsskrevans södra och norra del.

Den nya leden erbjuder inte bara trygg och säker vandring, utan öppnar också upp en väldigt trevlig och spektakulär del av berget, som inte så många har upplevt tidigare.

- Vid ändarna av Slåttdalsskrevan ges möjlighet till fina fotopunkter – vid den norra befinner man sig nere i skrevan och får en upplevelse av bergväggarnas mäktighet, i söder har man mer av ett uppifrån-perspektiv. Vi rekommenderar att man besöker båda platserna, säger Emma Zeigler, fältsamordnare för Skuleskogens nationalpark vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Arbetet med den nya leden inleds den 22 maj och kommer att pågå under 1-2 veckor.

När den nya leden står färdig kommer den gamla leden genom skrevan att stängas av säkerhetsskäl.

- Vi har sedan ett antal år arbetat med att minska risken för fallande sten och block i Slåttdalsskrevan. Trots genomförda åtgärder, med inspektioner och borttagning av löst berg, ser vi att vi på sikt inte kan garantera säkerheten. Vi bedömer också att de vintrar vi nu har haft, med mer växlingar mellan riktigt varma och kalla perioder, bidrar till en ökad rasrisk, Torbjörn Engberg, enhetschef vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Branta klippväggar reser sig till vänster och häger. En smal strimma av blek himmel speglar sig i vattenytan i förgrunden.

Vy från Slåtterdalsskrevans norra del.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss