Aktuella vädervarningar i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Eldsjälar firades på residenset

Människor står i en trappa framför en gulaktig stenbyggnad.

Ett 50-tal personer hade samlats på residenset i Härnösand för att fira några av länets eldsjälar.

Några av länets eldsjälar har bjudits in till vårmiddag på residenset. Arrangemanget är ett sätt att uppmärksamma personer som med sina handlingar gör skillnad i vardagen för andra.

Det finns människor som gör det där lilla extra och bidrar till att skapa ett mänskligare och mer inkluderande samhälle. Personer som lägger ner sin själ, hjärta och tid för sina medmänniskor.

Vi kallar dem för eldsjälar. Landshövdingen bjöd in ett antal av dessa eldsjälar till ett arrangemang i residenset i Härnösand på söndagen den 14 maj.

- Det finns många som gör ett fantastiskt jobb överallt runt om i vårt län, ofta lite i skymundan. I föreningslivet, idrottsrörelsen, kulturen, kyrkorörelsen, kvinnojourerna och i många andra olika sammanhang. Middagen är ett sätt att uppmärksamma och tacka några av dessa för det viktiga arbete de gör, säger landshövding Berit Högman.

Totalt deltog ett 50-tal personer från alla delar av Västernorrland. Kommunerna har själva varit med och nominerat sina eldsjälar. Under middagen stod Emma Ahlberg Ek, folkmusiker och riksspelman, för finstämd underhållning med fiolspel och berättarkonst.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss