Risk för skogsbrand i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Residentet i Härnösand mörkläggs på lördag

På lördag kväll bli det mörkt på residenset under en timme. Detta för att uppmärksamma Earth Hour och bidra till att öka medvetenheten om klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald.

Lördag den 25 mars är det Earth Hour, en global kampanj för att uppmärksamma klimatfrågan. Många engagerar sig runt om i världen, och i Västernorrland. Bland annat släcks residenset ner under timmen mellan 20:30 och 21:30.

En självklar symbolhandling, enligt Rebecka Bjurhall, miljömålssamordnare vid enheten för Social hållbarhet.

- På länsstyrelsen jobbar vi brett med miljö- och hållbarhetsfrågor, varje dag, året om. Flera av våra uppdrag handlar om att bekämpa klimatförändringarna, liksom att motverka förlust av biologisk mångfald, säger hon.

Det kan handla om direkta insatser med naturreservat, invasiva arter, restaureringsarbeten i mark och vatten, och så vidare. Det kan också handla om mer indirekta insatser såsom främjande- och samordningsuppdrag inom miljö- och hållbarhet.

En rad andra aktiviteter pågår runt om i länet för att uppmärksamma Earth Hour.

Härnösand

På Härnösands hemsida återfinns ett urval aktiviteter från olika arrangörer som äger under veckan inför årets Earth Hour.

Se programmet på Härnösand kommuns webbplats Länk till annan webbplats.

Kramfors

Kramfors uppmärksammar Earth Hour och arrangerar samtidigt Hållbarhetsveckan med föredrag, film, workshops, kultur, odling, byggnadsvård, energidag, provköra elbil och mycket mer.

Se programmet på Kramfors kommuns webbplats Länk till annan webbplats.

Timrå

Timrå kommun passar på under veckan att lyfta webbinarier om laddplatser:

Funderar du på laddplats till ditt företag, bostadsrättsförening eller villa? Länk till annan webbplats.

Sundsvall

På Sundsvalls kommuns hemsida Ung i Sundsvall finns information om flera olika aktiviteter som erbjuds i samband med Earth Hour; såsom cityodling, hur man kan pimpa sin cykel, klädbytardag och modevisning och workshops.

Earth Hour - Ung i Sundsvall Länk till annan webbplats.

Örnsköldsvik

Örnsköldsviks kommuns hemsida återfinns ett program med ett flertal aktiviteter i anslutning till Earth Hour. Exempelvis utställning kring klimat och hållbarhet, föreläsning samt manifestation.

Earth Hour 25 mars - Tillsammans är vi världens chans - Välkommen till Örnsköldsviks kommun (ornskoldsvik.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt