Risk för skogsbrand i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Japans ambassadör besökte Västernorrland

Delegationen på besök vid Mittuniversitetet, från vänster: Alireza Eivazi, universitetsadjunkt Mittuniversitetet , Karin Frejarö, enhetschef länsstyrelsen, Tatematsu Shinya, förste sekreterare vid japanska ambassaden, Magnus Norgren, professor Mittuniversitetet, Masaki Noke, Japans ambassadör och Birgitta Engberg, universitetslektor Mittuniversitetet.

Masaki Noke, Japans ambassadör i Sverige, har besökt Västernorrland för att träffa företrädare för näringslivet och Mittuniversitetet. Även länsrådet Daniel Gustafsson och Karin Frejarö, enhetschef på länsstyrelsen, medverkade under besöket.

Under torsdagen den 26 januari fick den japanska ambassadören möjlighet att lära sig mer om länet. På agendan stod bland annat företagsbesök på Permobil och SCA Ortviken samt Mittuniversitetet med presentation av verksamheten och lärosätets forskningscentrum i Sundsvall, däribland Centrum för ekonomiska relationer, CER.

- Japan är en viktig exportmarknad, inte minst för skogsindustrin och träförädling. Det akademiska utbytet och samarbetet mellan Mittuniversitetet och japanska universitet var intressant att lära sig mer om, säger länsråd Daniel Gustafsson.

Japan är världens tredje största ekonomi och en viktig handelspartner för svenska företag.

- En intressant dag med goda samtal om våra gemensamma beröringspunkter. Länsstyrelsens roll vid internationella besök är att bidra med en helhetsbild och ge ett kunskapsunderlag om länet, säger Daniel Gustafsson.

Kontakt