Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens aktiviteter vecka 39-40

Här presenteras ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.

Några av de planerade aktiviteterna för de kommande veckorna är,

 • Juryordförande under tävlingsdagen för att utse nya landskapsrätter för Medelpad och Ångermanland. Maträttstävlingen görs i samarbete med lokala restaurangskolor där en gymnasieelev kompletterar varje tävlingslag samt att maträtterna måste innehålla råvaror från minst en lokal producent. Ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Region Västernorrland, Destination Sundsvall och Höga Kusten Destinationsutveckling. Läs mer om tävlingen här,
  Hur smakar Medelpad och Ångermanland?
 • Inleder landsbygdskonferens Höga Kusten i Härnösand. Årets tema är ”En hållbar och stolt landsbygd i Höga Kusten” med innehåll som berör bland annat framtidens mat, lokal livsmedelsförsörjning, aktiv landsbygd och hållbara etableringar. Konferensen riktar sig till ideella föreningar, företag, branschfolk, organisationer kopplade mot landsbygd, politiker, offentliga tjänstepersoner, intresserad allmänhet och arrangeras av Härnösands kommun, Örnsköldsvik kommun, Kramfors kommun, Sollefteå kommun och Leader Höga Kusten.
 • Styrelsemöte Institutet för Framtidsstudier. Planering inför kommande år samt seminarium om forskningens frihet.
 • Möte med länsstyrelserna i norrlänen om civilområden och beredskapsfrågor.
 • Prisutdelning SKAPA Innovationspris på Residenset i Härnösand. SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer.
 • Samverkan för jämställdhet. Workshop på Residenset för myndighetschefer och strateger inom jämställdhet på högskolor och universitet samt myndigheter och organisationer som ingår i Myndighetsnätverket. Fokus ligger på vikten av ett tydligt och närvarande ledarskap i förändringsarbetet med jämställdhetsintegrering.
 • Medverkar vid Mittuniversitetets Akademiska Högtid i Sundsvall.
 • Invigning av Mjällådalens naturreservat med föredrag, fika och guidad vandring.
 • Workshop med länsstyrelsens medarbetare och chefer med syfte att utveckla länsstyrelsens arbete med medarbetarskap och ledarskap som en del i myndighetens övergripande styrmodell.

Följ landshövdingen i sociala medier:

Landshövdingen på facebook. Länk till annan webbplats.

Landshövdingen på Instagram: @landshovdingberit

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss