Risk för skogsbrand i Västernorrlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hur skapas omställning? Konferens med miljömål i fokus

Pressmeddelande, vit text på blå bakgrund.

Välkommen till Sundsvall den 7–8 september för att delta på Miljömålsdagarna 2022. Årets tema är: Att möjliggöra hållbar grön omställning – tillsammans skapar vi vägar framåt.

Under konferensen erbjuds föreläsningar, lärande exempel, utflykter och panelsamtal som bland annat tar upp frågor kring hur vi tillsammans kan åstadkomma den gröna omställningen, hur vi kan möjliggöra en hållbar elektrifiering av samhället och varför vi gör som vi alltid har gjort.

Om Miljömålsdagarna

Miljömålsdagarna är en årligt återkommande konferens för alla som arbetar med Sveriges miljömål, som miljöchefer, miljö- och hållbarhetsansvariga, strateger, miljösamordnare samt beslutsfattare inom miljöarbete och högre myndighets- eller företagschefer. Alla som är intresserade av miljö- och hållbarhetsfrågor är välkomna även om programmet vänder sig speciellt till yrkesverksamma inom området. Konferensen hålls på Clarion Hotell i Sundsvall.

Under två dagar erbjuds bland annat inspirerande föreläsningar, lärande exempel, utflykter och samtal. I år är det Länsstyrelsen Västernorrland som är värd för evenemanget, som anordnas tillsammans med Naturvårdsverket, RUS (Länsstyrelsernas regionala utveckling och samverkan i miljömålssystemet), i samarbete med Svenskt Näringsliv, Mittuniversitetet, Sundsvalls kommun och Region Västernorrland.

Anmälan är öppen till och med 26 augusti.
Miljömålsdagarna 2022: information och anmälan Länk till annan webbplats.

Ur programmet

Ämnen som tas upp under konferensen är bland annat: moderna miljövillkor för vattenkraft, smart miljökommunikation, miljöbalken och miljöprövningsutredningen, ungas möjligheter att delta och påverka, hållbar elektrifiering av samhället, aktuellt från regeringskansliet samt effektiv samverkan mellan det offentliga och näringslivet.

Programmet erbjuder också utflykter i närområdet, så som ett besök till Nyhamns gamla industriområde, stadsvandring i Sundsvalls stenstad, Stångån – vandring för ål och havsöring i nedre Ljungans största biflöde, och ett besök hos företaget Jupiter & Gran som tillverkar och förvaltar nya hus i klassisk stil, med tinnar och torn, av hållbara material. Dessutom kommer den portabla utställningen Carbon Ruins till konferensen, som inleds av Berit Högman, landshövding i Västernorrland, Björn Risinger, generaldirektör Naturvårdsverket och Jonas Walker, kommundirektör i Sundsvalls kommun.

Mer information

Sveriges miljömål Länk till annan webbplats.
Regional miljömålsuppföljning i Västernorrland (RUS) Länk till annan webbplats.
Miljömålsdagarna 2022 (Trippus) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Rebecka Bjurhall

Miljömålssamordnare, Enheten för hållbar regional utveckling

Karin Frejarö

Enhetschef, Hållbar regional utveckling