Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sveriges landshövdingar besöker länet

Landets alla landshövdingar besöker Västernorrland den 28-30 augusti. Den gröna revolutionen är i fokus för besöket. - Det här är en möjlighet att få visa upp den hållbara omställning som pågår i länet, säger landshövding Berit Högman.

Varje år hålls landshövdingemötet i något av Sveriges län. I år står Västernorrland som värd.

Syftet är att få fördjupad kunskap om länet och aktuella frågeställningar som råder samt att besöka platser och möta aktörer.

Landshövding Berit Högman ser fram emot att få välkomna kollegor från hela landet,

- Det är över 20 år sedan förra landshövdingemötet i länet och det tar lika många år innan de kommer hit nästa gång.

Fokus för dagarna i Västernorrland är den gröna hållbara omställningen mot ett fossilfritt Sverige. Landshövdingarna besöker bland annat SCA Östrands industriplats för samtal om förnybar energi med Mikael Källgren, chef för affärsområdet Förnybar energi och ReNewcell för att få se exempel på industrins omställning och nya satsningar i Sundsvallsregionen. Vidare norrut i Härnösand blir fokus hållbar livsmedelsproduktion och satsningar på foodtech med platsbesök på Agtira.

Resan fortsätter till Höga Kusten där fokus är hur besöksnäringen tar sig an framtiden med nya besöksrekord samtidigt som landshövdingarna får uppleva en del av vårt vackra världsarv.

- Hållbar utveckling är ett centralt fokus för länsstyrelsen varför det känns naturligt att visa några av våra exempel på detta i länet. Förstås ska vi hinna se lite av allt det vackra också, säger Berit Högman.

Media bjuds in att medverka den 29 augusti under platsbesöken vid ReNewcell i Sundsvall och under besöket på Agtira i Härnösand.

För aktuella tider och anmälan av medverkan vänligen kontakta Maria Sjöström senast 25 augusti, se kontaktuppgifter nedan.

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss