Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens aktiviteter vecka 34-35

Här presenterar vi ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.

Några av de planerade aktiviteterna för de kommande veckorna är:

  • Sammanträde Vattendelegationen för Bottenhavets vattendistrikt.

  • Medverkar tillsammans med Riksarkivet, Skatteverket och Härnösands kommun vid press- och informationsträff med anledning av första spadtaget för bygget av Riksarkivets nya lokaler i Härnösand.

  • Utdelning av priset Årets by i Västernorrland till Graninge i samband med Graningefesten. Medverkar gör även Sollefteås kommunalråd Johan Andersson, Erik Löfgren vice ordförande i Hela Sverige ska leva, Västernorrland samt representanter från Graninge framtidsgrupp.

  • Invigning av Baldershallen, Sundsvall. Med sina 15 000 kvm blir det en av Sveriges största racket- och idrottshallar som under ett tak kommer att samla alla racketidrotter samt mycket annan idrott som tex. basket, friidrott, innebandy och handboll. Målet är att bli Sundsvalls nya mötesplats för både unga och gamla likväl som för Sundsvalls näringsliv.

  • Landets alla landshövdingar besöker Västernorrland. Fokus för dagarna i Västernorrland är den gröna hållbara omställningen mot ett fossilfritt Sverige. Se särskilt program.

  • Höstens första personalmöte för länsstyrelsens medarbetare efter sommarledigheterna.

  • Välkomnar MSB:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka i samband med hennes besök i länet. Representanter från Kramfors kommun medverkar för att berätta om utvecklingsmöjligheter avseende totalförsvaret och en ev. civilpliktsutbildning på Sandö. Medarbetare från länsstyrelsen informerar om hur vi jobbar med beredskapsfrågor på myndigheten och i hela länet.

  • Stipendieutdelning Företagsam skola 2022 på Residenset. Therese E Rahm och Kerstin Eriksson, Brännaskolan i Härnösand, har fått 2022 års stipendium i Västernorrland, 50 000 kronor, ”för kreativ slöjdundervisning om återbruk av trä, metall, textil och andra material”.

  • Avslutningsfirande på Residenset för årets sommarlovsentreprenörer i Västernorrland. Sommarlovsentreprenör vill ge så många ungdomar som möjligt en chans att utveckla sin entreprenöriella förmåga. Konceptet ägs av, förvaltas och utvecklas av Technichus Science Center i Härnösand.

Följ landshövdingen i sociala medier:

Landshövdingen på facebook Länk till annan webbplats.

Landshövdingen på Instagram: @landshovdingberit

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss