Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Prins Nicolas invigde Upptäckarparken vid Skuleberget

Landshövding Berit Högman åker lift med Prinsessan Madeleine, Prins Nicolas och herr Christopher O´Neill

Bild: Ann-Cathrine Granbäck

Prins Nicolas, hertig av Ångermanland, besökte under tisdagen den 21 juni Skuleberget med sin mamma H.K.H Prinsessan Madeleine och pappa herr Christopher O’Neill. Tillsammans med landshövding Berit Högman invigde prinsen officiellt Upptäckarparken vid Skulebergets fot som han fick i dopgåva av länsstyrelsen år 2015.

Prinsen och hans familj välkomnades till Ångermanland och Höga Kusten av landshövding Berit Högman och Malin Svanholm, kommunstyrelsens ordförande i Kramfors, under klarblå himmel och strålande sol.

- Vi står på en speciell plats, nästan mitt i Sverige, i det landskap som heter Ångermanland och i ett världsarv som heter Höga Kusten där just Prinsen är hertig. Vi hoppas att denna dag kommer att göra Prinsen nyfiken på att få lära sig mer om denna region, känna sig stolt över att vara hertig av Ångermanland och veta att han alltid är välkommen hit, sade Berit Högman i sitt välkomsttal.

Under en lekfull och inspirerande guidning i upptäckarparken, ledd av naturum Höga Kustens föreståndare Anna Carlemalm, fick Prinsen och hans familj lära sig mer om inlandsisen, landhöjningen och slutligen klättra upp i parkens egna Skuleberg för att åka rutschkana ner genom ett band. Därefter bjöds Prinsen på rundvandring inne på naturum och fick en egen pysselstund med familjen. Prins Nicolas egenpysslade räka pryder nu utställningen om Östersjön resten av sommaren.

Ambassadör för Ångermanland och Höga Kusten

Efter lunch fortsatte äventyret med en lifttur upp till toppen av Skuleberget för att få se och uppleva utsikt och landmärken, utforska och springa runt. Prinsen, som nyss fyllt 7 år, fick en liten gåva från Kramfors kommun och Höga Kusten Destinationsutveckling, en Kånken-ryggsäck med Höga Kusten brodyr, fylld med saker som passar för utflykter och äventyr som ett minne att ta med sig hem.

- Det var en väldigt fin dag tillsammans med Prinsen och hans familj. Jag tror och hoppas att platsen kommer att finnas kvar i Prinsens minne och hjärta. Han är en fin ambassadör för Höga Kusten och Ångermanland och Prinsen vet nu att det finns mycket mer kvar att upptäcka och uppleva för framtida besök, avslutade Berit Högman.

Mer information om besöket och fler bilder finns på Kramfors kommuns samt Kungahustes webbplats:

Kramfors Kommun Länk till annan webbplats.

Kungahuset Länk till annan webbplats.

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss